Conform unui studiu recent, incidența hiperglicemiei cunoaște o creștere alarmantă, la nivel mondial, în ultimii 30 de ani, numărul persoanelor cu diabet dublându-se. Nivelul ridicat al glucozei din sânge reprezintă unul dintre cei mai importanți factori de risc ai afecțiunilor cardiovasculare și accidentelor vasculare cerebrale. În momentul în care o persoană dezvoltă condițiile favorabile apariției diabetului, tratamentul ce se impune nu mai este atât de eficient și are efecte adverse. Este vitală, în acest sens, implementarea măsurilor necesare pentru identificarea persoanelor cu nivel ridicat de glucoză în sânge, cu scopul de a le susține în procesul de îmbunătățire a dietei și activității fizice. În caz contrar, diabetul va fi din ce în ce mai prezent la nivel mondial.

      În cadrul acestui studiu, cercetătorii au analizat glucoza plasmatică a unui număr de 2,7 milioane de persoane din întreaga lume, cu vârste începând de la 25 de ani, datele oficiale fiind obținute în urma controalelor medicale și a studiilor epidemiologice realizate. Concluzia studiului relevă faptul că numărul diabeticilor a crescut de la 153 milioane în anul 1980 la 347 milioane în 2008, astfel: la persoanele de sex masculin se constată o creștere de 18% (de la 8.3% la 9.8%) în ultimii 30 de ani, iar la femei o creștere considerabilă de 23% (de la 7.5% la 9.2%).

      La nivelul țărilor cu venituri mari, diabetul și nivelul de glucoză din sânge înregistrau cele mai ridicate valori în SUA, Malta, Groenlanda, Noua Zeelandă și Spania, iar cele mai scăzute valori erau prezente în Olanda, Austria și Franța. În SUA, nivelul glucozei plasmatice s-a dublat comparativ cu Europa de Vest, iar în Marea Britanie gradul de răspândire a diabetului era mai scăzut față de majoritatea țărilor cu venituri considerabile.

Creșterile nivelului de glucoză au apărut cu câțiva ani înainte de diagnosticarea diabetului

      S-a constatat că puteau fi detectate creșteri ale nivelului de glucoză din sânge și ale HbA1c cu zece ani înainte de diagnosticarea diabetului. Van’t Riet, medic în cadrul Universității de Medicină din Amsterdam, Olanda, a prezentat rezultatele cercetărilor efectuate, în cadrul Conferinței Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD) din anul 2011.

      Analizele s-au bazat pe date obținute în cadrul studiului Hoorn din anii 1996 și 2000, bazat pe un eșantion de 565 persoane (dintr-o populație olandeză de tip cohortă), cu vârste cuprinse între 50 și 75 ani și care nu sufereau de forme de diabet la momentul inițial.

Siguranța cardiovasculară și medicamentele recomandate în diabet

      Aspectele privitoare la siguranța cardiovasculară corelată cu medicamentele recomandate pentru tratarea diabetului au fost amplu dezbătute la EASD de la Lisabona. R. Califf, medic în cadrul Institutului de Medicină din Durham, a propus o serie de pași:

         · Efectuarea de studii preclinice cu accent pe sisteme biologice și reproductibile,

         · Metode standard de măsurare a glicemiei,

         · Studii de fază 3, suficiente pentru a exclude toxicități majore,

         · Efectuarea de studii la nivel global,

         · Emiterea de mesaje farmacoepidemiologice inteligente.

      El a subliniat că este absolut necesară realizarea de studii clinice aleatoare, la nivel global și pe termen lung. Având în vedere că în întreaga lume sunt în prezent 336 milioane de persoane afectate de diferite forme de diabet, aceste studii vor trebui să cuprindă o gamă largă de întrebări, ale căror răspunsuri să fie utile.

De unde pot cumpăra produsele importate de MED.CO?
Unde pot duce la reparat produsele OMRON?
Cum pot deveni distribuitor sau partener MED.CO?
© S.C. MED.CO S.R.L. 2016 TOATE DREPTURILE REZERVATE