„Imaginea idilică a acizilor grași nesaturați creată în anii ’70 în Statele Unite, trebuie rectificată. Uleiurile de floarea soarelui, porumb, soia, care intră în compoziția margarinelor, sunt în majoritate constituite din omega-6. Or, astăzi, este dovedit științific că, în exces, ele sunt pro-inflamatoare și aterogene.”, atenționează profesorul de biochimie și nutriție umană Philippe Legrand, de la Agrocampus de Renne. Marile companii industriale au îmbogățit margarinele produse cu acizi grași omega-3, încercând a reechilibra balanța cu omega-6. Margarinele din „vârful gamei”, cele care ademenesc la raioanele supermarket-urilor și de pe ecranele TV, răspund cel mai adesea recomandărilor autorităților sanitare, cu o rată omega-6 și omega-3 care se situează între 3 și 7. Iar, în iunie trecut, un comitet de experți reuniți de Agence nationale de securite sanitaire de l’alimentation (Anses) a conchis că „beneficiul fitosterolilor în prevenirea maladiilor cardiovasculare nu este demonstrat”, subliniind inclusiv efectele lor toxice.

clip_image002

De unde pot cumpăra produsele importate de MED.CO?
Unde pot duce la reparat produsele OMRON?
Cum pot deveni distribuitor sau partener MED.CO?
© S.C. MED.CO S.R.L. 2016 TOATE DREPTURILE REZERVATE

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe informaţii.

Acest website foloseşte cookie-uri, atât cookie-uri proprii cât şi cookie-uri de la terţi pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia.

Închide