Studii epidemiologice au stabilit o legătură între consumul de cafea și un risc mai scăzut de Alzheimer. Echipa de cercetare condusă de David Blum, de la Inserm, Universite de Lille II, a reușit să elucideze mecanismele care se află la originea acestui efect protector. „Cafeina acționează asupra mai multor ținte din creier, dar noi am arătat pentru prima dată că, atunci când ea blochează unele dintre aceste ținte ale sale, numite receptori A2a de adenozină, blocarea previne, la șoareci, apariția maladiei degenerative”, explică biologul. Mai mult, cercetătorii au reușit chiar să amelioreze capacitățile cognitive ale animalelor deja bolnave, utilizând molecule derivate din cafeină.

clip_image002

De unde pot cumpăra produsele importate de MED.CO?
Unde pot duce la reparat produsele OMRON?
Cum pot deveni distribuitor sau partener MED.CO?
© S.C. MED.CO S.R.L. 2016 TOATE DREPTURILE REZERVATE

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe informaţii.

Acest website foloseşte cookie-uri, atât cookie-uri proprii cât şi cookie-uri de la terţi pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia.

Închide