Aportul caloric al aceluiași tip de orez poate fi de două feluri: este suficient să i se adauge uneia din porții o cantitate mică de ulei! Observația aparține unei echipe de chimiști din Sri-Lanka. Ei au testat 38 de moduri diferite de preparare pentru a determina asimilabilitatea acestei cereale. Rețeta cea mai eficientă: se adaugă în apa de fiert două linguri de ulei la un bol de orez și apoi se lasă la frigider cel puțin 12 ore. Uleiul va antrena, pe parcursul răcirii, formarea, la exteriorul grăunțelor fierte, a unei pelicule de amidon rezistent, care nu va putea fi atacat de enzimele digestive din intestin și se va comporta mai curând ca o fibră decât ca o sursă de energie. Reducerea calorică obținută în timpul testului a fost de 15%, dar, conform lucrării prezentate la American Chemical Society Meeting, ediția din martie 2015, poate atinge 50% în cazul altor varietăți de orez.

clip_image002

De unde pot cumpăra produsele importate de MED.CO?
Unde pot duce la reparat produsele OMRON?
Cum pot deveni distribuitor sau partener MED.CO?
© S.C. MED.CO S.R.L. 2016 TOATE DREPTURILE REZERVATE

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe informaţii.

Acest website foloseşte cookie-uri, atât cookie-uri proprii cât şi cookie-uri de la terţi pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia.

Închide