Aversiunea faţă de brânzeturile care miros – decriptată

de | 12 Apr 2018 | Noutăţi |

          Ce se petrece în creierul unei persoane care se confruntă cu o brânză cu miros puternic? Această întrebare bizară a primit, în 2017, IG Nobel (varianta satirică a celebrei distincţii) pentru medicină, decernat de un magazin umoristic american, care recompensează „cercetările care au obţinut rezultate trăsnite în diverse domenii, făcând lumea întâi să râdă şi apoi să reflecteze.” Cercetătorul Jean-Pierre Royet, de la Centre de recherche en neuroscience, din Lyon, a studiat circuitele cerebrale ale aversiunii faţă de un aliment. Rezultatul? „O mică structură cerebrală, pallidum ventral, care se activează în principiu când persoanei îi este foame şi care este stimulată de un miros de aliment, nu se mai activează la pacienţii dezgustaţi. Ei nu recunosc, deci, brânza drept aliment”, analizează neurocercetătorul.

0 Comentarii

De unde pot cumpăra produsele importate de MED.CO?
Unde pot duce la reparat produsele OMRON?
Cum pot deveni distribuitor sau partener MED.CO?
© S.C. MED.CO S.R.L. 2016 TOATE DREPTURILE REZERVATE

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe informaţii.

Acest website foloseşte cookie-uri, atât cookie-uri proprii cât şi cookie-uri de la terţi pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia.

Închide